Behandeling

U kunt bij mij terecht voor het scheren, knippen, effileren, plukken, ontwollen, verhaarbehandeling, wassen/föhnen en opfrisbeurt van uw hond.

Bij een volledige trimbeurt hoort ook het wassen en föhnen, het uitplukken en schoonmaken van de oren, indien nodig ogen schoonmaken en nagels knippen .

Uw hond wordt in overleg met u zoveel mogelijk volgens de rasstandaard getrimd, mits de vachtstructuur van de hond dit toelaat.

Scheren

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er kan in verschillende lengtes geschoren worden. Voor scheren op lengtes vanaf 6 mm., dient de vacht in zijn geheel goed uitgeborsteld en klitvrij te zijn. De kortere lengtes worden het meest toegepast op honden die een dusdanig verklitte vacht hebben dat er geen andere optie is.

Knippen

Het inkorten en modelleren van de vacht door middel van een schaar.

Inkorten (effileren)

Inkorten c.q. uitdunnen van de vacht met behulp van een effileerschaar. Dit is een schaar met een snijblad en een getand blad. De vacht kan worden geëffileerd om de volgende redenen: voor het inkorten van de vacht, het reguleren en modelleren van overvloedig haar en de overgang van lang naar kort haar zo natuurlijk laten verlopen.

gediplomeerde trimsalon

Plukken

Bij het plukken worden de loszittende dekharen verwijderd met de vingers of een trimmes. De hond dient goed “plukrijp” te zijn om de huid en daarmee de hond zo min mogelijk te irriteren (ruiperiode). De haren worden met wortel en al verwijderd, dit gebeurt door het haar in de groeirichting plukje voor plukje weg te trekken. Als deze vachten niet geplukt worden kunnen er huidirritaties ontstaan, want de haren laten niet vanzelf los. Plukken gebeurt bij ruwharige vachten.

Ontwollen

Honden met een ondervacht (onderwol) kunnen in de ruiperiode geholpen worden door ze te ontwollen, dit versnelt de rui. Het ontwollen wordt gedaan met een speciale ontwolborstel of fijne kam.

Verhaarbehandeling

Ook voor kortharige honden die aan het verharen zijn is er een behandeling. In de ruiperiode kan het verhaarproces versnelt worden. De hond wordt eerst goed gewassen. Daarna worden de loszittende haren met behulp van de waterblazer weggeblazen.

Opfrisbeurt:

Indien een volledige trimbeurt nog niet nodig is, kan een tussentijdse opfrisbeurt uitkomst bieden. De hond wordt gewassen, geföhnd, geborsteld, de voetjes bijgeknipt, de haren voor de ogen worden weggeknipt en alles wordt gefatsoeneerd. De nagels worden indien nodig geknipt en de oren uitgeplukt en schoongemaakt.

TOP